2005. aastast Leetsiga koos töötanud Scoutspataljoni A-kompanii ülema leitnant Ranno Raudsiku kinnitusel on vanemveeblile tähtsad nii tööalased eesmärgid kui ka perekond.

"2006. aasta detsembrist kuni 2007. aasta juunini teenis vanemveebel Leest minu alluvuses operatsioonil "Iraagi vabadus" ESTPLA-14 rühmavanemana. Kuna viisime oma vastutusalas läbi palju patrulle ja operatsioone poolrühma koosseisus, siis vanemveebel Leets juhtis isiklikult edukalt enam kui 70 patrulli ja operatsiooni. Lisaks oli ta kogu missiooni jooksul mulle alati toeks hea nõu ja abiga," märkis Raudsik Delfile.

Vanemveebel Toomas Leetsiga koos Afganistanis teeninud kapten Tarvo Luga kinnitusel on Leetsi näol tegemist kohusetundliku allohvitseriga, kelle pühendumus teenistusele võiks olla eeskujuks kõigile ohvitseridele ja allohvitseridele.

"Lahingutes oli vanemveebel Leets suurepäraseks nõustajaks ja tagalateenistuse juhiks ning samuti ei kõhelnud ta võtta ise lahingülesandeid, mis ei kuulunud tema teenistuskohustuste hulka. Minul kui kompanii ülemal vedas tohutult, et just tema oli missioonil ja selle ettevalmistuste ajal minu veebel," selgitas Luga.