Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule saab tänaste andmete kohaselt eneseisolatsioonita tuleval nädalal Eestisse reisidavähestest Euroopa riikidest. Kuigi välisministeeriumi nimekirjas on nii-öelda rohelise alana märgitud ka Vatikan, siis paraku pole sealt suure tõenäosusega võimalik Eestisse sedasi tulla, et ei viibita Itaalias. Itaalia kuulub paraku nii-öelda punaste riikide hulka, ehk sealt tulles peab viibima eneseisolatsioonis.

Lisaks vähestele Euroopa riikidele saavad Eestisse eneseisolatsioonita reisida Austraalia, Gruusia, Jaapani, Kanada, Lõuna-Korea, Rwanda, Tai, Tuneesia, Uruguay ja Uus-Meremaa elanikud, kui neil ei ole haigustunnuseid.

Siiski võib "punastest" riikidest Eestisse tulles minna tööle, kui inimesel pole haigustunnuseid ning teeb kohe ühe koroonatesti ja saab negatiivse tulemuse. Pärast seda on inimesel lubatud vaid tööl käia. Siis tuleb seitsme päeva pärast taas test teha ning negatiivse tulemuse korral saab jätkata tavapärast elu.

1. septembrist saavad COVID-19 riskiriikidest Eestisse naasjad isolatsioonikohustuse lühendamiseks ning tööle naasmiseks lasta end koroonaviiruse suhtes lennujaamas ja sadamas testida.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest.

Vaata ka igapäevaselt uuenevat kaarti koos maailma riikide nakatumisjuhtumite statistikaga viimase 14 päeva jooksul 100 000 elaniku kohta. Just nende numbrite alusel selguvad reedel reisipiirangud järgmiseks nädalaks.