Riigi Kinnisvara ASi juht Jaak Saarniit lausus, et "Riigi Kinnisvara AS on jõudmas pikkade läbirääkimiste tulemusena Vopak E.O.S.-iga Tallinna vangla rajamisese osas mõlemaid osapooli rahuldava kompromissini, mille kohaselt kütusefirma hüvitab algselt Maardusse kavandatud vangla rajamiseks tehtud senised kulutused ning ostab maa õiglase tasu eest välja. Riigi Kinnisvara AS saab nüüd täielikult pühenduda uue vangla planeerimisele Rae valda Soodevahe külla ning jätkata detailplaneeringu algatamise küsimuses läbirääkimisi vallaga.“

Vangla on kavas rajada Tallinna linna piiri äärde mitmest kinnistust koosnevale maalapile, mis asub Betooni tänavast natuke paremat kätt.

Justiitsminister Kristen Michal ütles eile intervjuus KUKU raadiole, et probleemid uue Tallinna vangla ümber on peagi lahendatud. Algselt pidi uus Tallinna vangla tulema Maardusse.

See ei meeldinud aga kütuse transiidiga tegelevale ettevõttele Vopak E.O.S. Ettevõte nõudis kohtus vangla ehitusloa tühistamist, kuna plaanitav vangla piiraks firma äritegevust ning kohustaks firmat tegema märkimisväärseid investeeringuid täiendavatesse ohutus- ja turvameetmetesse.