Ülemiste ristmikul on liiklusele suletud pööre Peterburi teele nii kesklinna kui Järvevana tee poolt sõites. Ümbersõit Peterburi teele on võimalik linna suunast tulles Pallasti ja Majaka tänava kaudu ning linna suunas tulles Suur-Sõjamäe ja Smuuli tee kaudu.

Tallinna transpordiamet palub liiklejatel pöörata tähelepanu uuele liikluskorraldusele Järvevana tee ja Tartu mnt ristmikul, millel on võimalik sooritada linna poole pöördeid edaspidi kahelt sõidurajalt ning sõita kahelt sõidurajalt otse Suur-Sõjamäe tänavale.

Järvevana teelt soovitatakse edaspidi sõita Peterburi teele Suur-Sõjamäe tänava kaudu. Samuti palutakse olla tähelepanelik Tartu maanteel raudteeviadukti juures, kus sõidurajad formeeritakse ümber ning kitsenevad.

Ümbersõidu võimalused

Tartu maantee ristmikult on väljasõit Peterburi teele suletud. Viadukti ehitamise ajal jääb Tartu maantee raudteeviadukti all kummaski sõidusuunas avatuks vähemalt üks sõidurada.

Praeguseks on Ülemiste ristmikul valminud Järvevana teed ja Peterburi tee pikendust ühendava sõiduteetunneli ning Järvevana teed ja Filtri teed ühendava kergliiklustee tunneli raudteealused osad. See võimaldas taastada liikluse raudtee põhisuunal mai keskel. Mai esimesel kahel nädalavahetusel taastati põhiraudtee kaks raudteeharu. Järvevana-Tehnika tn ühendustee Liiva – Ülemiste jaamavahe viadukt ja tugimüür valmivad 03.06.2012, mille järel saab taastada rongiliikluse Ülemiste- Liiva jaamade vahel.

Samuti on valmis Järvevana-Tehnika tn ühendusteele jääv põhiraudtee viadukt. Veerenni piirkonna jalakäijate tunneli kehandi ehitus lõpetatakse maikuu jooksul. Seejärel kanduvad tunneli ehitustööd Filtri tn piirkonda, mis on kavas liikluseks sulgeda 7. juunil peale Veerenni tänava ja Järvevana tee ristmiku avamist. Filtri tee piirkonnas jätkatakse sõidutee tunneli ehitustöid teise etapi töödega.

Peterburi tee piirkonnas teostatakse Tartu maantee viadukti ehitustöid ja paigaldatakse ümber tehnovõrkusid. Objekti kogumaksumus koos omanikujärelevalve teostamise ning maade ja ehitiste sundvõõrandamiste ja muude seotud kuludega on ca 99 miljonit eurot, s.h. ehitustööde maksumus 83,7 miljonit eurot.

Objekti valmimise lepingujärgne tähtaeg on 30.10.2013.