"Selle aasta kevadel ja suvel on võimalus remontida kesklinnas paljud kvartalisisesed tänavad ja kõnniteed. Taastusremonti hakatakse tegema Sakala, Ao, Kreutzwaldi, Tatari ja Uus-Tatari tänaval. Lisaks korrastatakse Veerenni tänava kõnnitee lagunenud osad, Õllepruuli tänav ja Pärnu mnt 50 esine kõnnitee ning Mardi tänav 5 esine tee," andis lühiülevaate Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.

Sakala tänavast läheb remonti Kentmanni tänava ja Sakala tänav 11 vaheline lõik. Ao tänaval tuleb taastusremont Paldiski maantee ja Adamsoni tänava vahelisel lõigul. Kreutzwaldi tänav remonditakse Tartu maanteest kuni Lastekodu tänavani ning Tatari tänav Liivalaia 24 (endine kohtumaja) ja Tatari 62 vahelisel lõigul. Taastusremondiga uuendatakse sõidu- ja kõnniteede asfaltbetoonkate, vahetatakse välja lagunenud äärekivid ja vanad kaevupäised nn ujuvat tüüpi kaevupäiste vastu ning tehakse puude hoolduslõikust.

Remonditöid teeb AS TREF Nord linna keskkonna- ja kommunaalameti tellimusel. Tööde lepinguline kogumaksumus on ligi 540 000 eurot ja lõpetamise tähtaeg selle aasta augustis.

"Suve teises pooles on plaanis alustada ka Gildi ja Keldrimäe tänava vahele jääva Jakobi tänava lõigu ja parklaala taastusremonti. Palume elanikel jälgida nii sellekohast operatiivset infot kui ka ajutise liikluskorralduse kohta paigaldatud märke objektidel. Ühtlasi vabandame töödega kaasnevate ajutiste ebamugavuste pärast," lisas Aus.