Kaarma abivallavanem Urmas Sepp ütles BNS-ile, et valla volikogu koguneb istungile 10. juulil. Volikogu esmimees Urmas Lehtsalu sõnul on üheks päevakorrapunktiks uue vallavanema valimine.

Lehtsalu ütles BNS-ile, et Reformierakonna fraktsioon on esitanud vallavanema kandidaadiks volikogu rahanduskomisjoni esimehe Andres Tinno.

Volikogu esimees avaldas lootust, et volikogu 10. juuli istungil õnnestub vallavanem ametisse valida. Kui see siiski ei peaks õnnestuma, kutsutakse ilmselt juulikuu jooksul kokku erakorraline istung.

Lehtsalu sõnas, et uue vallvanema leidmiseks pole mõtet välja kuulutada konkurssi, kuna juba oktoobis toimuvad kohalike omavalitsuste valmised.

Kaarma vallavanem Margus Mägi kukkus 15. juunil Abruka saare lähedal regati ajal jahilt vette. Roomassaare sadamast sõitis välja Kuressaare kordoni merepäästetoimkond koos kiirabibrigaadiga.

Mägi vettekukkumist nägi pealt tagant tuleva jahi meeskond, kuid neil ei õnnestunud vallavanemat kohe pardale püüda. Kui see lõpuks teoks sai, oli juba hilja ning sündmuskohale jõudnud meedikute elustamiskatsed enam tulemusi ei andnud.

Mägil polnud seljas päästevesti, mis oleks ta tõenäoliselt päästnud.