Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) liikmena Kaarel Tarand teemat kommenteerida ei soovinud, kuna enda kinnitusel ta otsest seost erakondade rahastamise ja järelevalve ning riigikogulastele soodushinnaga müüdavate autode vahel ei näe.

Küll aga võiks Tarandi hinnangul küsida, kas riigikogu liikmel on õigus mingi toote reklaamis osaleda ja selle eest tasu saada. Kui küsimuse all peaks olema mõjuvõimuga kauplemine, siis tahaks Tarand, et säärased seosed seadusandlusest või riigihangetest välja toodaks.

"Ma ei arva, et kogu riigikogu peaks Volvodega sõitma," kinnitas Tarand, öeldes siiski, et teemat peaks kommenteerima korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni liikmed. Selle komisjoni liige Andres Anvelt ütles, et midagi varjatut siin pole ja seega on asi ka korruptsioonist kaugel.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Volvode ja Audide ostmisel on riigikogulastele suure soodustusega hinnad ning pooleteise aastaga on uue Volvo omandanud, liisinud või rentinud 24 riigikogu liiget (vaatlusandmed, mida sissetooja Info-Auto kinnitas) hoolimata erakondlikust kuuluvusest.