Kaas rääkis Vikerraadio saates „Reporteritund“, et samal ajal on suurenenud natsionaal-populistlike jõudude toetus. Ta tõi näiteks Vladimir Žirinovski juhitava liberaaldemokraatliku partei.

Kaas on seisukohal, et Ühtne Venemaa küll võidab valimised, kuid partei toetuse protsent tuleb kindlasti madalam kui eelmistel valimistel.

Kaasi sõnul on omaette küsimus, kas võimud üritavad radikaalselt valimistulemust ülespoole korrigeerida või mitte. Ta pidas võimalikus, et ilmselt siiski seda ei söandata teha.

„Kindlasti ei ole tegemist vabade, esinduslike ja autentsete valimistega, mis vabalt väljendaks rahva tahet,“ ütles Kaas pühapäeval toimuvate valimiste kohta.

Närviline Venemaa

Tema sõnul on Venemaal valimiseelne närvilisus. Üks asi, mis Venemaa juhte närviliseks teeb on Kaasi sõnul Araabia kevad. Sellele viitas ka Venemaa kommunistide juht Gennadi Zjuganov, kes hoiatas teisipäeval, et Egiptuse-sarnane rahvaülestõus võib valitsuspartei võimult pühkida, kui rahvas peab selle võitu eelseisvatel valimistel ebaseaduslikuks.

Teine põhjus on Kaasi sõnul Venemaa suurenev keskklass, kelle elementaarsed vajadused on rahuldatud ja kellel on hakanud tekkima abstraktsemad vajadused.

„Näiteks käib neile närvidele korruptsioon ja Putinist on nad tüdinenud,“ lausus Kaas. Ta lisas, et võimupartei instrumendid keskklassi rahulolematuse tasalülitamiseks on hakanud ammenduma.

Kõige huvitavam periood on Kaasi hinnangul duuma ja presidendi valimiste vahel, mis toimuvad 4. märtsil.