„Eurotsooni riikidest krediitkaardiga oste sooritades ootab mind krediitkaardiväljavõtet sirvides alati üllatus. Isegi samast riigist ja samal päeval, kuid erinevast poest ostu sooritades võib vahetuskurss märkimisväärselt erineda," oli ta oma avastusest üllatunud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kuigi Eesti panga ametlik euro vahetuskurss on 15,6466 krooni ja Swedbanki veebilehel sel aastatuhandel muutumatuna püsinud ülekandekurss 15,6735 krooni, siis on pank tegelikult tehingute sooritamisel ühe euro eest võtnud isegi 15,98 krooni.

Nii ostis Swedbanki klient omale hiljuti Saksamaalt eBay kaudu 319 eurot maksva skanneri. Panga veebilehel antud vahetuskursi järgi oleks selle hinnaks kujunenud 4999,85 krooni, kuid sel päeval oli vahetuskurss aga sootuks teine, nii et ostu eest arvati kontolt maha pea sada krooni rohkem, 5098,61 krooni.

Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask selgitas, et tehingutele annab kursi kaardiorganisatsioon, Visa või MasterCard, ja kliendi arvelt peab pank just selle alusel summa kinni: „Erinev kurss ka samal päeval sooritatud tehingutel võib tulla sellest, et tehingud arveldatakse erinevatel päevadel ning vastava päeva kursi alusel tuleb tehingule Eesti krooni väärtus."