“Kandideerima jäid ka kõik neli konkursil edasi pääsenud ETV juhi kandidaati, ringhäälingunõukogu langetab otsuse kolmapäeva õhtul,” ütles BNS-ile ringhäälingunõukogu liige Hagi Šein.

Šein ei soovinud kommenteerida, kas ringhäälingunõukogu kaldub eelistama mõnda ETV juhatuse esimehe kandidaati teisele.

“Ringhäälingunõukogu otsustab asja kolmapäeval hääletades,” sõnas Šein.

ETV uudistesaate Aktuaalse Kaamera andmetel tegi ringhäälingunõukogu ettepaneku kandideerida Eesti Televisiooni juhiks ka kultuuriministeeriumi kantslerile Margus Allikmaale ja ja konsultatsioonifirma Fontes juhile Tõnis Arrole, kuid viimased keeldusid.

ETV juhi konkursi teise vooru pääsesid Keskerakonna ajalehe Kesknädal toimetaja Allan Alaküla, Baltic Computers Systemsi reklaamijuht Urmas Espenberg, spordiajakirjanik Lembitu Kuuse ja filmimees Mark Soosaar. Esmaspäeval lisandusid neile Ilmar Raag ja Juhan Paadam.

Ringhäälingunõukogu avaldas ETV eelmisele juhile Aare Urmile 16. jaanuaril umbusaldust. Nõukogu hinnangul ei tundnud Urm ETV spetsiifikat ega täitnud oma töös ringhäälingunõukogu otsuseid.

Pärast Urmi vabastamist oli kõige tõenäolisem kandidaat ETV juhi kohale TELE 2 e-kommertsi direktor Andres Jõesaar, kes hiljem teatas oma loobumisest.