Harju maavanema kohusetäitja Jaan Mark andis korralduse peatada Harju maakonnas alkohoolsete jookidega kauplemine alates 30. aprilli õhtust kella 19-st kuni 1. mai hommikuni kella 07-ni, on kirjas Delfile saadetud pressiteates.

Alkohoolseid jooke ei tohi müüa Harju maakonnas asuvad kauplused, rändkauplused, avalikud üritused ja toitlustusäri tegevuse hooajaliseks laiendamiseks väljapoole toitlustusäri siseruume paigutatud müügikohad.

Tulenevalt alkoholiseadusest on maavanemal õigus peatada politsei ettepanekul alkohoolsete jookidega kauplemine. Ettepaneku maavanemale alkoholimüügi peatamise korralduse väljaandmiseks volbriööks tegid Põhja Politseiprefektuur ja Tallinna Linnavalitsus. Vastavasisulise korralduse on Harju maavanem välja andnud ka eelnevatel aastal.

„Korralduse väljaandmise eesmärk on õiguskorra tagamine maakonnas ajal, mil korrarikkumistele kaldumine on kõrgendatud,“ sõnas Harju maavanema kohusetäitja Jaan Mark. „Kui selle regulatsiooniga suudetakse ära hoida vähemalt ühe ülemeelikus tujus oleva inimese õigusrikkumine, on korraldus oma eesmärgi täitnud. Ning on hea meel tõdeda, et aasta-aastalt on nähtav tendents korrarikkumiste vähenemisele volbriööl,“ lisas Mark.