Jyte pidi ostma konkursi võitnud ettevõttelt arstiteenuseid alates mai algusest. Lepingu sõlmimine venis alguses keeleprobleemide tõttu – Eesti firma pakkus arste, kelle soome keele oskus osutus ebapiisavaks, teatab YLE Keski-Suomi.

Sobivaks ja pädevaks hinnatud arstid ei saabunudki mingil põhjusel Jyväskylä ümbrusse tööle. Ülemarst Sakari Ritala tunnistab, et koostöö Eesti firmaga on olnud väga masendav:

„Kohtusime ja katsetasime sealt arste ja seal oli kolm sellist arsti, kelle kohta me arvasime, et nad oleksid võinud meil tööl olla, aga siis läksid nad hoopis mujale ja neid ei saadud siia.“

Jyte hellitab nüüd lootust ühe Eesti arsti saabumise kohta, kuid temagi tulek paistab ebakindel:

„Ka see on nüüd kuidagi halvasti läinud, et ta pidi esmaspäeval tööle tulema, aga teda pole veel tänagi näha olnud,“ ütles Ritala teisipäeva pärastlõunal. „Meie seisukohalt on koostöö selle ettevõttega olnud väga ebameeldiv. Nüüd loodame, et see ükski arst tuleks sellest firmast tööle. Lõppude lõpuks oleme väga pettunud ja kurvad selle firma tegevuse pärast.“

Jyväskylä koostööpiirkonna tervisekeskustesse saadakse nüüd renditööjõuna arstid konkursil teiseks jäänud Soome ettevõtte Attendo MedOne’i kaudu. Kaks arsti on Tikkakoskis juba tööd alustanud.