“Kõige rohkem tuli selliseid juhtumeid ette lauluväljakul, kus vormistati laupäeval 30 ja pühapäeval 79 leidu ning teatati laupäeval kuuest ja pühapäeval üheksast kadunud inimesest,” edastas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristjan Lukk.

Kõik kadunud inimesed leiti aga kiirelt ning nad said koos oma kollektiivi või lähedastega pidu edasi nautida. “Leitud esemete puhul oli palju kasu Facebooki tehtud üritusest, mille abil inimesed oma kaotatud asjad üles leidsid,” selgitas Lukk. Kuna mõned leiud ootavad veel omanikke, hoiab politsei ürituse lehe avatuna. Leitud väärtesemed, millele keegi järele ei tulnud, viidi kesklinna politseijaoskonda.

Korrakaitselisi probleeme esines vähe – rongkäigu trassi lähedusest toimetas politsei laupäeval kainenema mõned inimesed, samuti neljapäeval üks inimene Kalevi staadionilt, reedel üks selle lähistelt ning üks laupäeval lauluväljaku lähistelt. “Laupäeva õhtul lauluväljakul toimunud intsidendi osas alustati kriminaalmenetlust avaliku korra raske rikkumise paragrahvi alusel,” sõnas Lukk, viidates naisele, kes läks laulukaare ees turvatöötajale kallale.

"Nii tantsupidu, rongkäik kui ka laulupidu möödusid meie jaoks ootuspäraselt ja küllaltki rahulikult. Täname kõiki, kes arvestasid suursündmusest tulenevate liikluspiirangutega ning tegid üleüldse kogu suurüritusest ise turvalise peo," ütles Põhja prefektuuri kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit.