Uus justiitsminister Kristen Michal lubas reedel Delfile, et juba poole aasta pärast võib uus ATS vastu võetud olla, sest tema sõnul tegeleb justiitsministeerium sellega aktiivselt.

Uue eelnõu selgroog arutati tema sõnul kuu aega tagasi läbi Reformierakonna juhatuse ja fraktsiooniga ning samal ajal ka IRLi esindajatega. Eelnõus on Michali sõnul arvestatud mõlema partneri soovidega.

“See tähendab, et sügisel koostame selle põhjalt uue eelnõu ja riigikogu sügishooaja alguses arutame eelnõu veel fraktsioonidega läbi ning seejärel võiks uus ATSi eelnõu riigikogu menetlusse minna,” teatas Michal.

Seda tempot arvestades võiks uus ATS Michali hinnangul seaduseks saada talvel või kevadel. “Kindlasti soovime nii põhimõttelise eelnõu puhul selle sisu arutada põhjalikult ja kui see tähendab natuke pikemat menetlust riigikogus, siis ka see on justiitsministeeriumi poolt vastuvõetav,” lisas Michal.

Uus avaliku teenistuse seadus peaks tema sõnul kaasajastama avalikku teenistust, muutma seda dünaamilisemaks ning andma seal töötavatele inimestele võimalusi suuremaks liikumisvabaduseks ja eneseteostuseks.