"Ma ei kommenteeri eriteenistuste informatsiooni esiteks selle pärast, et ma ei ole seda näinud, aga teiseks selle pärast, et olin Savisaare nõunik ajal, kui ta oli peaminister," ütles Juškin Delfile.

Vladimir Juškini sõnul on Venemaa kahtlemata huvitatud oma mõju suurendamisest Eestis ja Poolas, sest tegemist on meie idanaabri jaoks kõige ebamugavamate partneritega Euroopa Liidus, kellega on vaja suhteid reguleerida. "Ja seda ka tehakse," ütles Juškin.

"Järgmisel aastal toimub meie suhetes nähtavasti läbimurre," kinnitas Juškin, lisades, et seda näitab ka visiitide intensiivsus ja retoorika. "Läbimurret valmistatakse ette. Venemaa on lihtsalt väljapääsmatus olukorras - tal on vaja korrastada suhted Euroopa Liidu välispoliitika tõsiste küsimuste osas, sest seal valitseb konsensuse printsiip. Aga Eesti ei ole seal millegagi nõus," märkis Juškin.

"Venemaa lepib kokku iga jõuga, kes on võimul. Suhteid tuleb korraldada nii, et Eesti ei oleks raske partner, vaid normaalne partner. See on ülesanne ja Venemaa lahendab selle," on Juškin kindel.

Peaminister Andrus Ansipi vastast retoorikat oli kuulda ainult nafta kõrge hinna ajal. "Kui hinnad kukkusid ja ilmnesid tehnoloogilised probleemid, siis oli juba ükskõik kellega kokku leppida, kas või kuradiga," ütles Juškin.