Juba kolmandat päeva tervel Venemaal kestvatest õppustest on vähe videomaterjali - sõdurid võtavad relvi, sõidukid väljuvad garaažist ja sidemasin seatakse valmis. Tähelepanuväärne on see, et osalevad reservväelased, ütles "Aktuaalsele kaamerale" Eestis visiiti lõpetav Soome kaitseminister Jussi Niinistö, vahendab ERRi uudisteportaal.

Balti Venemaa uuringute keskuse direktor Vladimir Juškin arvab, et õppused on mõeldud eelkõige Lääne hirmutamiseks. "Teie NATO-s alles arutlete Balti riikidesse ja Poolasse mingi nelja segapataljoni paigutamise üle, aga mina, Putin, korraldan suurejoonelise massimobilisatsiooni kontrolli suureks Euroopa sõjaks," rääkis Juškin.

Ta lisas, et enne õppustest ehmumist oleks tore teada, kuidas need kulgesid. "Kõige huvitavam oleks näha numbreid. Nad ju kutsuvad tsiviilisikud kordusõppustele. Kui palju neil õnnestus ootamatu mobilisatsioonikäsuga reserviste kokku saada," ütles Juškin.

Tänavu Eestis toimuva NATO õppuse Saber Strike Eesti-poolne juht, brigaadikindral Artur Tiganik ütles, et NATO õppuste plaane Venemaal toimuv ei mõjuta.