"Eesti kohtusüsteem tegi täna ajalugu - riigikohus mõistis esimest korda korruptsioonis süüdi mehe, kes sooritas kuriteo parteijuhiks olles. Villu Reiljan jäi süüdi poliitilist korruptsiooni käsitlevas kriminaalasjas ja peab nüüd Riigikogust lahkuma. Võimalik, et Karel Rüütlist saab taas mõneks ajaks Rahvaliidu fraktsiooni juht," kirjutas Tallinna linnavolikogu liige Juske oma blogis.

"Kokkuvõttes kiirendab tänane otsus aga Rahvaliidu juba käivitunud lagunemisprotsessi, sest partei enamust siiani koos hoidnud inimene peab kurjategijana erakonnast lahkuma," leidis sotsiaaldemokraat.

Juske tuletas meelde, et viimastel aastatel on esitatud korruptsioonisüüdistus mitmetele poliitikutele, kohtunikele ja ametnikele. "Enamik kohtuvaidlusi, nende seas ka Tallinna linnaametnike süüd puudutavad on veel pooleli. Eriti jälgid on just poliitilise korruptsiooni juhtumid, kus oma ametipositsiooni on kasutatud kuritegelikeks tehinguteks. Need kuriteod õõnestavad avaliku võimu usaldusväärsust," märkis ta.

"Meie õiguskaitseorganid tegid Rävala puiestee maja tehingu kriminaalasjas head tööd. Kogutud tõendid pidasid kõigis kolmes kohtuastmes vett. Tänane kohtuotsus vähendab kokkuvõttes korruptsooniriski Eestis. See näitab, et korruptiivsele teele minnes on väga suur risk vahele jääda ja vangi minna," sõnas Juske.