Juske sõnul on tal raske öelda, miks valis SA Tallinna 2011 nõukogu 11 kandidaadi seast Mikko Fritze kõrvale juhatuse liikmeks inimese, keda on süüdistatud korruptsioonis.

"Kui vaadata nõukogu koosseisu, siis seal on ka Reformierakonna taustaga inimesi ja mitu sõltumatut eksperti. Kindlasti oskavad nõukogu liikmed sellele küsimusele kõige paremini vastata," selgitas Juske Delfile.

Juske tunnistas, et kultuuripealinna rahastamine on majanduskriisi tõttu kahjuks vähenenud. "Seda olulisem on, et sihtasutuse juhatuses oleksid inimesed, kes suudavad kaasata täiendavaid rahastamisallikaid. Sellele tingimusele Mutli kauaaegse abilinnapeana kindlasti vastab," põhjendas Juske 50 000-kroonise kuupalgaga Mutli palkamist Tallinn 2011 teiseks juhiks.

Ta lisas, et Tallinna linn on valmis oma rahastamist
suurendama, kui riik täidab kultuuripealinna rahastamisega võetud kohustusi.

SA Tallinn 2011 nõukogu liige ja Tallinna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste kinnitusel hakkab endine Tallinna abilinnapea Mutli teenima iga kuu 50 000 krooni. “See vastab tema vastutusele ja tööülesannetele, mis tal tuleb täita,” selgitas Teniste Delfile. Jaanus Mutli vastutusalas on sihtasutuse rahastamise, turunduse ja kommunikatsiooni ning Kultuurikatlaga seotud küsimused.

Samuti ei seganud Teniste väitel nõukogu Mutli valimisel tema pooleliolev kohtuprotsess seoses kinkekaardiga. “Ei, see ei sega, sest meil kehtivad Eesti Vabariigi seadused. Kuni inimene pole süüdi mõistetud, siis see inimene pole süüdi,” sõnas ta.