"Juhtunu iseloomustab hästi Venemaa õiguskultuuri, mis on viimasel aastakümnel muutunud läänemaailmale üha arusaamatumaks ja müstilisemaks. Väidetavalt viljeletakse seal erilist "juhitud demokraatiat" ja sellise riigikorra puhul kehtivad omapärased õigusmeetodid," seletas ta.

Saare sõnul lähtutakse Venemaal põhimõttest, et kõik käsud, mis tulevad ülevalt, on õiged ja seaduslikud, samuti on kasvamas salastatud, näiteks õigusorganite tööd korraldavate mitteavalike reeglite hulk.

Venemaa tegeleb aktiivselt teiste riikide kodanikega, kuigi tal puudub selleks õiguslik pädevus, sest nad ei allu Vene jurisdiktsioonile. "Tuleb meelde kurioosne juhtum, kuidas üks šariaadikohus kusagil Indoneesias mõistis süüdi USA presidendi islamimaailma vastu toime pandud kuritegudes," tõi ta näite.

Ka Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni lepe kurjategijate vastastikuse väljaandmise kohta kehtib vaid siis, kui seda tehtaks tõesti vastastikku. See tähendab, et Venemaa peaks välja andma Vene kodakondsusega kurjategijaid, mida ta aga teha ei kavatse.