"Lühidalt öeldes on kuriteo eeluurimismaterjalid kinnised ja neis sisaldavat teavet tohib edastada/ avaldada ainult prokuratuuri loal ja määratud ulatuses (KrMS §214)," kirjutas Saar Delfile. "Põhjus on lihtne, kuna nende teatavaks saamine võib mõjutada objektiivset eeluurimise protsessi ettenägematus suunas."

"Kuidas sai võimalikuks ülekuulamisprotokollide sattumine leheveergudele, ilma et oleks aset leidnud seaduserikkumine, on üsna keeruline ette kujutada. Eks tulevik too selgust sellegi masendava juhtumi osas, mil viisil ja mis eesmärgil seda tehti," nentis Saar.

"Keegi tahab ilmselt kogu Edgar Savisaare juhtumit muuta juba enne ametliku süüdistuse esitamist farsiks."

Kesknädal avaldas täna loo pealkirjaga "Edgar Savisaar: Kuidas meile on üheksa kuud räigelt valetatud," kus avalikustatakse korruptsioonijuhtumis kaitsepolitseile antud tunnistused.

Loos rõhutab Savisaar, et tunnistajate poolt antud ütlused ei anna mingit põhjust tema ametist kõrvaldamiseks ning tal ei ole seega põhjust ka mitte kellegi mõjutamiseks. Samuti süüdistab ta prokuratuuri ja kaitsepolitseid selles, et teda hoitakse sihilikult linnapeakohustuste täitmisest eemale.