Jüri Ratase isa Rein Ratas kuulub Keskerakonda alates 1999. aastast. Jüri Ratas ise astus Keskerakonda aasta hiljem ehk 2000. aastal. Tallinna Vee nõukogu ühe koosoleku tasu on 20 000 krooni (bruto).

Jüri Ratas oli AS-i Tallinna Vesi nõukogu liige alates 2005. aasta aprillist. Seoses Tallinna linnapea kohale asumisega ei saa Jüri Ratas olla AS-i Tallinna Vesi nõukogu liige ning tema asemel tuleb nõukokku isa Rein Ratas, teatas firma.

Lisaks valiti eile Helo Meigas ja Valdur Laid AS-i Tallinna Vesi sõltumatuteks nõukogu liikmeteks.

AS-i Tallinna Vesi aktsionärid kinnitasid 99,95% poolthäälega ettevõtte juhatuse ettepaneku määrata nõukogu liikme tasuks 100 000 krooni aastas. Tasult kuuluvad kinnipidamisele ja maksmisele seaduses sätestatud maksud ning tasu makstakse igakuiselt. Täiendavalt hüvitatakse nõukogu liikmetele põhjendatud kulud, mida nad on kandnud seoses nõukogu koosolekutel osalemisega (nt reisikulud, majutuskulud).

Tallinna Vee avalike suhete juht Karita Sall selgitas, et Tallinna Vee juhatus on tutvunud teiste Tallinna börsil noteeritud äriühingute nõukogu liikmetele makstavate tasudega.

Tasud ulatuvad 9000 kroonist kuni 25 000 kroonini koosoleku kohta ning on nõukogu esimehe puhul pisut kõrgemad peegeldamaks täiendavate ülesannete täitmist.

Reeglina toimub AS-il Tallinna Vesi viis nõukogu koosolekut aastas. Tallinna Vee nõukogu liikme ühe koosoleku tasuks tuleb 20 000 krooni koosoleku kohta. “Kuid lisaks eeldatakse, et nõukogu liikmed osalevad ka aktsionäride üldkoosolekutel ning uuendavad ja täiendavad regulaarselt oma oskusi ja teadmisi AS-i Tallinna Vesi osas,” ütles Sall.

“Juhul, kui olemasolevad nõukogu liikmed, kelle jaoks nõukogu töös osalemine kuulub nende praeguste tööülesannete ja -kohustuste hulka, peavad seda kohaseks, võivad nad nimetatud tasust loobuda,” ütles Sall.