"Riigikogu Keskerakonna fraktsioon toetas juba märtsis parlamendi avaldust Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks. Ükski Keskerakonna juhtorgan pole kujundanud teistsugust seisukohta," ütles Ratas Delfile ning rõhutas, et Ukraina suveräänsuse linnavolikogus mittetoetamine ei ole kindlasti Keskerakonna ametlik seisukoht.

Ratas väljendas enda rahulolematust just avalduse esitusviisi suhtes. "IRLi linnavolikogu fraktsioon esitas selle avalduse teksti juba märtsis, mil see oli ka volikogu istungi päevakorras. Millegipärast ei olnud siis IRLi poolset avalduse esitajat ja volikogu seetõttu arutusele ei saanud seda võtta," ütles ta.

"Ukraina inimesed elavad täna läbi väga raskeid aegu ning vajavad mitmekülgset tuge ja abi," sõnas Ratas. "Niisuguste avalduste tegemist ei tohiks kasutada poliitilise kapitali kogumiseks, need on väga tõsised asjad," ütles riigikogu liige ning lisas, et käesoleva aasta kevadel oli ta üks riigikogu poolse Ukraina toetusavalduse algatajatest ning tema toetuses Ukrainale ei ole kahtlust.

IRLi fraktsiooni algatatud Ukraina suveräänsuse ja riigi terviklikkuse toetamise avaldus pandi Tallinna linnavolikogus hääletusele neljapäeval pärast viiekuulist venitamist. IRL-i fraktsiooni esimees Eerik-Niiles Krossi puudumise tõttu luges avalduse ette Juku-Kalle Raid, kelle sõnul ei üllatanud kedagi, et keskerakondlased selle maha hääletasid.

Avalduse poolt hääletas 24 volikogu liiget ning vastu 36, erapooletuid ei olnud, hääletusest otsustas loobuda 8 inimest.