ERR-i ajakirjanik tundis valitsuse pressikonverentsil muret, et kuigi Jüri Ratas vestles Mihhail Stalnuhhiniga, ei ole rahanduskomisjoni esimees endiselt leebunud ning olevat öelnud, et tal on täiesti ükskõik, et Ratas temaga rääkis, ja võib ta lahti lasta.

"Ma vestlesin tõesti temaga reedel pärast oma intervjuud rahvusringhäälingu raadios ja ta ütles mulle seda, mida ta ütles ka meediale, et tal on mingisugune suur solvumine aastast 2014 või 2015. Ma lohutasin teda ja ütlesin, et ta püüaks sellest solvumisest üle saada. Meie vestlus ei toimunud nelja silma all, vaid telefoni teel," märkis Ratas.

"Ma ütlesin, et arvestades tema ametikohta, kus ta peab andma informatsiooni avalikkusele – ja seda saab anda ainult läbi ajakirjanduse -, et ta seda teeks. Ta lubas seda teha. Kui ta ei ole siiamaani seda teinud, siis Jüri Ratas helistab talle uuesti, kuulab ja lohutab teda. Nali naljaks, aga ta peab aru saama, mis ametikohal ta on, ja seda informatsiooni tuleb anda," leidis Ratas.

Peaminister, et usu, et Stalnuhhin jätkab ERR-i boikoteerimist. "Ma ei usu, et ta keeldub. Ma arvan, et ta saab väga selgelt aru, et see käib tema tööülesannete ja kohustuste hulka."

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Mihhail Stalnuhhin (KE) pole nõus ERR-i ajakirjanikega enne suhtlema, kuni tema käest on vabandust palutud. Stalnuhhin põhjendab solvumist sellega, et teda ei lubatud 2014. aasta europarlamendivalimiste eel saatesse. "Kaks korda olid raadiodebatid, kuhu erakond saatis mind. Mõlemad korrad mind ei lastud sisse lihtsalt: seisis valvur ja seisis režissöör," sõnas Stalnuhhin, vahendab ERR-i uudiseportaal.