Keskerakonna juhatuse liikmeteks valitud Jüri Ratas, Mailis Reps, Aadu Must, Enn Eesmaa, Mihhail Korb ja Jaak Aab on pigem Kadri Simsoni leeris.

Kalev Kallo, Siret Kotka, Mihhail Kõlvart, Taavi Aas, Jaanus Karilaid, Priit Toobal, Olga Ivanova ja Yana Toom aga pigem Savisaare leeris. Noortekogu esimees Urmo Saareoja kuulub ametikoha järgselt juhatusse. Kuna ta töötab Tallinna linnavalitsuses, võib ka teda julgelt Savisaare inimeseks nimetada. Juhatusse kuulub mõistagi ka Savisaar.

Ka riigikogu fraktsiooni esimees Kadri Simson kuulub ametikoha järgselt juhatusse.

Kokku on Keskerakonna juhatuses Savisaare leeril 10 häält ja Simsoni leeril seitse. Simsoni enda püsimine erakonna juhatuses sõltub aga tema püsimisest keskfraktsiooni juhina ja selle kohta spekuleeritakse, et Savisaar võib soovida Simsoni kukutamist.

Simsoni leeris on keskfraktsioonis 13 ja tema vastaste leeris 14 liiget. Samas puudub Savisaart toetanud saadikutel keskfraktsioonis loomulik liider, sest ka mõlemad fraktsiooni aseesimehed toetasid Simsonit. Paljud Savisaare leeri rahvasaadikud on riigikokku värskelt valitud ega ole veel kuigi kogenud. Seetõttu võib juhtuda, et vähemalt üks Savisaart toetav saadik ei ole nõus konkreetse Simsoni vastaskandidaadiga ja nii polegi Simsoni kukutamiseks hääli koos.

Keskerakonna juhatuses aga ei pruugi selle liikmed sugugi hääletada ühtsete blokkidena. Ei saa sugugi välistada seda, et näiteks mõned Savisaare leeri inimesed ei toeta Savisaart, kui Savisaar üritab oma vastastele kätte maksma hakata.