"Ma ei ole vaimustuses Reformierakonna viimasest valimisreklaamist ega Eesti kaitseväe ärakasutamisest. Riigijuhtidele kehtivad õigustatult teistest kõrgemad nõudmised ning ühiskondlikud ootused, mida tuleb väärikalt täita. Antud juhul on tegemist hea maitse piiri ületamisega ja usun, et varem või hiljem mõistab seda ka Reformierakond," ütles Ratas Delfile.

Samas lisas Ratas, et ta loodab väga, et riigikogu 2015. aasta valimiste põhiteemaks ei kujune Reformierakonna valimisreklaamide eetilisuse ja lennukite küsimus.

"See viiks tähelepanu kõrvale meie riigi tegelikelt probleemidelt ja väljakutsetelt," rääkis Ratas.

Ratase sõnul tuleb parlamenti kandideerivatel erakondadel panna lauale selge nägemus järgmiseks neljaks aastaks ning soovitatavalt ka pikemaks perioodiks.

"Eesti vajab põhimõttelisi muutusi nii maksu- ja majanduspoliitikas kui ka regionaalvaldkonnas. Samuti tuleb välja töötada selged lahendused sotsiaalpoliitika jätkusuutlikkuse tagamiseks. Seetõttu loodan, et valimiskampaania muutub märksa sisulisemaks ning jõuame enne 1. märtsi valimisi reaalselt Eesti jaoks oluliste teemadeni," lisas Ratas.