"Eesti Keskerakond on kuulunud erinevatesse valitsuskoalitsioonidesse ning olen täiesti kindel, et tänu valijate tugevale toetusele jõuab Keskerakond valitsusse ka tulevikus," ütles Ratas Delfile.

Mis puudutab järgmist valitsusliitu, siis Ratas rõhutas, et presidendi ja parlamendierakondade konsultatsioonid alles algavad esmaspäeval ning hetkel pole Eestil veel isegi ametlikku peaministrikandidaati.

"Vaadates erakondade jõujooni riigikogus, on võimalikud mitmed erinevad koalitsioonid ning ennustamine on poliitikas väga tänamatu tegevus," lausus Ratas.

Asespiikri sõnul on Keskerakond viimastel nädalatel tegelenud Euroopa Parlamendi valimiste Keskerakonna valimisprogrammi väljatöötamisega ning loomulikult arutanud nii sisepoliitilisi arenguid kui ka olukorda Ukrainas.

"Oleme Edgar Savisaare ja teiste erakonnaliikmetega Ukraina küsimust põhjalikult ja sisuliselt arutanud," ütles Ratas. "Riigikogu Keskerakonna fraktsioon toetas ka parlamendi avaldust Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse toetuseks."