"Mina olen oma peremudeli elus valinud. Olen abielus ja kolme lapse isa. Samas on selge, et Eesti riik peab mõtlema kõigi oma inimeste peale ning austama ja arvestama igaühe valikuid," ütles ratas Delfile.

"Minu otsus mitte hääletada sündis pärast tõsiseid arutelusid paljude lähedaste ja ennekõike iseendaga. Jõudsin otsusele, et ainult nii jäävad mu südamehääl ja mõistus tasakaalu," lisas Ratas.

Riigikogu võttis täna napi häälteenamusega vastu palju kirgi tekitanud kooseluseaduse, kohalolijatest oli seaduse poolt 40 liiget ja vastu 38, hääletamata jättis 10 saadikut.

Reformierakondlased hääletasid enamasti kooseluseaduse poolt, ent oli ka erandeid - vastu olid Väino Linde, Igor Gräzin, Tõnu Juul, Peep Aru, Aivar Sõerd ja Tarmo Mänd, hääletamata jätsid Jaanus Tamkivi, Terje Trei, Aare Heinvee ja Aivar Rosenberg. Puudusid Rein Lang, Tarmo Leinatamm ja Margus Hanson.

Sotsiaaldemokraadid olid samuti seaduse pooldajad, aga hääletamata jätsid Tiit Tammsaar, Kalvi Kõva ja Jaan Õunapuu, puudus Rein Randver.

Kooseluseaduse vastu olnud Isamaa ja Res Publica Liidust jättis hääletamata Marko Mihkelson, puudusid Ene Ergma, Reet Roos ja üks tulisemaid seaduse vastaseid Erki Nool.

Seaduse vastu olnud Keskerakonnast hääletasid poolt Lauri Laasi, Priit Toobal, Kadri Simson ja Olga Sõtnik, hääletamata jätsid Jüri Ratas ja Marika Tuus-Laul, puudusid Siret Kotka, Heimar Lenk, Mailis Reps ja Enn Eesmaa.

Fraktsiooni mittekuuluvatest saadikutest hääletasid poolt Lembit Kaljuvee, Rainer Vakra, vastu Andres Herkel, Kalle Laanet, Aivar Riisalu ja Deniss Boroditš, puudus Inara Luigas.