Riigikogu kultuurikomisjoni esimees, reformierakondlane Laine Randjärv alustas hariduse rahastamist puudutava ettekandega vaikse sumina saatel, mis aga üsna pea paisus häirivaks müraks. Viimasel hetkel sekkus riigikogu aseesimees, keskerakondlane Jüri Ratas, kes palus ettekandjat austada.

Vaikus püsis aga vaid mõne hetke ning teisel korral palus Ratas Randjärvel oodata, kui riigikogulased saalis ja koridoris oma jutud räägitud saavad.

"Hea ettekandja! Mulle tundub, et hetkel mina ja natukene ka teie segame tänast istungit päris tugevasti. Mul on palve, et nii mina kui ka teie oleme natukene vaikselt, ootame, kuni täiskogu saab tähtsad jutud ära pidada, nii saalis kui ka ukse taga, ja siis saame oma aruteluga edasi minna," ütles Ratas.

"Kas tohib nüüd jätkata?" küsis Randjärv.

"Ei," jätkas Ratas saalist tuleva jutuvada saatel.

Randjärv kordas küsimust: "Kas nüüd tohib jätkata?"

"Palun! Aitäh!" andis Ratas lõpuks loa, kui riigikogulased olid saalis vaiksemaks jäänud.

Arutelu keskendub eelkõige üldharidusele, kus riigi ja omavalitsuste ülesanded hariduse andmisel on kõige rohkem põimunud. Samuti räägitakse alus-, huvi- ja kutseharidusest.

Alus-, huvi-, üld- ja kutsehariduse rahastamisest teevad ettekanded lisaks kultuurikomisjoni esimees Laine Randjärvele, haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, Eesti Maaomavalitsuste Liidu ja Eesti Linnade Liidu esindaja, Tartu linnapea Urmas Klaas ning riigikontrolli kohaliku omavalitsuse auditi osakonna peakontrolör Airi Mikli.