Kampaaniale särtsu andmise vahendina ei saa välistada ka tema erakonna peaministrikandidaadiks nimetamist. Sellisel juhul on peaminister Ratas valmis oma endise ametikaaslasega igal juhul debateerima.

Jüri Ratase hinnangul tulenevad Andrus Ansipi Reformierakonda toetavad kriitilised sõnavõtud lähenevatest Riigikogu valimistest. Küll aga leidis Ratas, et ekspeaministri mõtted väärivad arutamist. “Mina olen valmis Andrus Ansipiga debateerima majandusliku ebavõrdsuse, konservatiivse riigirahanduse, aga ka sotsiaal- ja hariduspoliitika teemadel ning loomulikult Euroopa Liidu ja julgeoleku küsimustes. Vahetaksime mõtteid Eesti elu edendamise, siseturvalisuse ning tugeva regionaalpoliitika üle Häädemeestest ja Kärdlast kuni Võru ja Narvani,” kinnitas Ratas.

Ratase arvates ei jäta viimaste päevade ja nädalate sõnavõtud kahtlust, et Ansip igatseb taas peaministri ameti järele. “Ainult, hea Andrus, ole inimeste vastu aus ja ütle selgelt välja, et soovid taas Reformierakonda juhtida ning asuda nende peaministrikandidaadiks,” lisas ta.