Kas ja millal teed sina ning teised Keskerakonna juhtimisstiiliga rahulolematud otsuse parteis jätkamise või mittejätkamise suhtes?

Usun, et selle otsuse teeb iga inimene iseseisvalt lähtudes oma kaalutletud seisukohast. On ju nii, et keerulistes olukordades vajab inimene eeskätt isiklikku selgust – minna edasi, astuda kõrvale või hoopis peatuda. Arvan, et nii mõnegi jaoks saavad need otsused tehtud lähema kuu aja jooksul. Kindlasti jätkub hagu kauemakski …

Kas sa oled oma tulevikust Keskerakonnas rääkinud ka erakonna esimehega?

Pärast augustikuist kongressi paaril korral. Pärast juhatuse viimast koosolekut me ei ole kohtunud.

Kas sulle on juba lähenenud teiste erakondade esindajad ja sind endale meelitanud?

Usun, et teised erakonnad tunnevad mind piisavalt, teades et meelitamisel pole mõtet. Küll on poliitilistest teemadest, Eesti arengutest ja inimlikust väärikusest juttu olnud.

Kas sa tajud, et lõputult opositsioonis istudes muutub erakonna ideede elluviimine üha raskemaks ja väljapääsu isolatsioonist ei paista?

Seda ma tajun selgelt ning sellest on tingitud ka minu kriitiline tegevus. Olemuslikult tugev erakond, olles pikka aega opositsioonis, on paratamatult siseriiklikus pagenduses. Keskerakondlike ideede kandepind on Eestis lai, neid on tänases ühiskonnas vaja, kuid nende väärt ideede rakendust saab anda vaid tugev ja motiveeritud erakond, kes on suuteline leidma samasuunitlusega liitlasi, ka väljaspool oma erakonda.

Arvestades tänaseid tendentse Eesti poliitikas, kus sotsiaaldemokraadid on tõusnud kõige toetavamaks erakonnaks, on teatud poliitilisi muutusi kevades tunda. Meie jaoks seda suuresti juhul, kui Keskerakond suudab muutuda, eeskätt juhtimisstiililt erakonnakeskseks organisatsiooniks. Minul on sellesse veel usku...