Ta andis ka mõista, et säärased algatused, nagu eile aset leidsid, ei tohi korduda ja ütles, et ministeeriumi ja PPA juhi vaheliste normaalsete suhete jätkamiseks tuleb kõigil osapooltel pingutada.

"Kohtusin täna õhtul siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helmega, et arutada neljapäeval peaministri ning valitsusega kooskõlastamata astutud samme Politsei- ja Piirivalveameti juhi ametist vabastamiseks. Minu hinnangul on väga üheselt selge, et see tegu oli täiesti lubamatu ning säärased algatused ei tohi korduda. Ainult sellisel juhul on valitsuse edasine koostöö võimalik," kirjutas Ratas sotsiaalmeedias.

"Praeguseks on kindel, et Siseministeerium ei ole algatanud ega plaani enam ka alustada PPA juhi Elmar Vaheri osas distsiplinaarjuurdlust. Samuti tõdesid nii siseminister kui rahandusminister, et on tarvis kõigi osapoolte pingutusi taastamaks töörahu PPAs ning normaalne töösuhe ministri ja ameti juhi vahel. Teen kõik endast oleneva, et sellele kaasa aidata.

Valitsuse jaoks on oluline minna edasi Siseministeeriumi ning Politsei- ja Piirivalveameti haldusalasse jäävate tähtsate küsimustega, milleks on näiteks idapiiri väljaehitamine, piirikaitse tugevdamine ning sisekaitsereservi loomine eriolukordade puhuks. Need ettevõtmised vajavad ministeeriumi ja PPA asjatundlikkust ning ühiseid pingutusi. Leppisime kokku, et arutame neid küsimusi peagi valitsuse kabinetinõupidamisel.

Mulle teeb heameelt, et olukord on pärast esialgseid liialt emotsionaalseid ja rutakaid käike rahunenud ning nii siseminister kui PPA peadirektor on avaldanud soovi sisulisele tegevusele orienteeritud koostöö taastamiseks. See on praeguses olukorras suur samm edasi."

Oma kommentaari sotsiaalmeedias edastas ka Martin Helme, kes lisas juurde ka rõõmsa pildi, kus naeratavad nii Mart Helme, Martin Helme, Mailis Reps kui ka Jüri Ratas.

"Poliitikataevas pole muidugi nii pilvitu, kui meie suveõhtusel kohvi ja koogi söömisel, aga selliseid musti tormipilvi, nagu meedia manab pole ka päris kindlasti. Koalitsioon on tugev, sest meil on kõigil ühine soov oma toetajatele antud lubadused ellu viia, seda saab teha ainult valitsuses olles," kirjtuas ta.