Jüri Ratas nentis Delfile, et ta kohtus pühapäeval Edgar Savisaarega. „Me arutasime teemadel, mis on seotud Keskerakonnaga,” sõnas Ratas. „Ja kindlasti me jätkame neid arutelusid.”

Erakonna peasekretär Jaak Aab ütles, et Savisaar loobus autost ja autojuhist täielikult ja lõplikult, vahendas ERRi uudisteportaal. Delfile sõnas Aab, et läbirääkimised jätkuvad. Ratase sõnul kohtutakse arutelude jätkamiseks ilmselt uuesti sel nädalal või uue nädala alguses.

Keskerakonnal on Edgar Savisaarele sel aastal kulunud ligi 190 000 eurot, sellest õigusabikuludele umbes 80 000 eurot, autole ja autojuhile umbes 50 000 eurot ning Savisaare töötasule umbes 56 000 eurot.

Erakond otsustas novembris, et detsembris erakonna ega Savisaare õigusabikulusid ei tasuta ning sellega jätkatakse jaanuaris. Muid hüvesid oli plaanis Savisaarele edasi maksta, kuid palga maksmiseks tuli Savisaarel lepingule allkiri anda. Paraku ei saadud aga Savisaarega kontakti. Auto kasutamise kohta kirjutas Savisaar ise, et andis selle juba pärast 5. novembril toimunud kongressi tagasi ja pole autojuhti enam näinud.

24. novembril teatas Keskerakond, et Savisaarele palga maksmise jätkamise otsuse brutotasus 3500 eurot on Keskerakonna juhatus juba teinud. Pärast seda on aga olukord muutunud: erakonna finantsiline seis on sedavõrd keeruline, et Keskerakonna kinnistu vanalinnas pandi müüki.