"Poliitika ei ole sprint, vaid kauakestev maraton, kus valimised on ainsad reaalsed vahefinišid. Ühe kuu kõikumisi toetusprotsentides ei saa kunagi tõsiselt võtta. Seda enam, et jaanuar on poliitikas alati vaikne periood ning valitsuserakonnad on siis selgelt rohkem pildis," arutles Ratas.

Tema hinnangul võib pikema perioodi vaatlemisel täheldada seda, et opositsioon on Eesti kodanike seas koalitsioonist populaarsem olnud juba 17 kuud järjest. "See on selge ja tõsine signaal valitsusparteidele. Eesti Keskerakond konkreetselt on juba üheksandat kuud kõige suurema toetajaskonnaga erakond ning ka meie tulemus kohalikel valimistel oli konkurentidest märkimisväärselt tugevam," oli Ratas enesekindel.

"Keskerakonna järjekindel töö Eesti inimeste heaolu nimel on meile aastakümnete jooksul palju edu ja toetajaid toonud ning ma kindlasti ei arva, et peaksime ajutiste reitingu kõikumiste pärast muretsema," lisas ta.

Keskerakonna toetus kahanes EMORi viimase uuringu järgi 32 protsendilt 25-le, kuigi nende liidripositsioon on jätkuv. Reformierakond tõusis neljandalt kohalt teisele, olles Keskerakonnast maas vaid ühe protsendiga. Sotsid jäid kolmandaks ja nende toetusnumber jäi võrreldes detsembriga samaks: 23%. Ka IRL-i toetus tõusis kahe protsendi jagu: 20-lt 22-le.

Jaanuaris oli "ei oska öelda" vastuste osakaal 34 protsenti, mis oluliselt madalam näitaja kui varasematel kuudel.