Delfi tahtis Rataselt teada, kas on raske teha kampaaniat, teades, et isegi võidu korral ei usalda president Keskerakonnale valitsuse moodustamist ning IRL ning Reformierakond on öelnud "ei" ühisele koalitsioonile keskparteiga.

"Poliitik, kellele president teeb ettepaneku moodustada valitsus, peab saama riigikogu toetuse," vastas Ratas. "Meenutagem siinjuures Siim Kallase juhtumit 1994. aastal," tõi ta näiteks. Nimelt aastal 1994 esitas president Lennart Meri Reformierakonna liidri Kallase riigikogule peaministri kandidaadiks, kui Kallas ei suutnud koguda parlamendis piisavalt toetushääli valitsuse moodustamiseks.

Ratase sõnul pole Keskerakond isolatsioonis. "Keskerakond on valitsevas koalitsioonis mitmete valdade ja linnade volikogudes, läinud nelja aasta vältel on toimunud Keskerakonna fraktsiooni regulaarne koostöö teiste fraktsioonidega riigikogu juhatuses, komisjonides ja teistel tasanditel."

Küsimusele, kas lootused valitsusse saada oleksid suuremad, kui Keskerakond oleks idarahaskandaali teisiti lahendanud, vastas Ratas lühidalt: "Aeg annab arutust."

Ka pole Ratas nõus väitega, et Keskerakond peaks läbi viima sisemise muutuse, et olla taas tõsiseltvõetav ja usutav. "Keskerakond oma suure liikmeskonna, toetajate ja põhimõtetega on ka praegu vägagi tõsiselt võetav," sõnas Ratas. "Enesesissevaade on aga alati kosutavalt vajalik," lisas ta.