Laupäevasel ERRi Euroopa Parlamendi esinumbrite debati ajal oli Savisaarel probleeme tervisega. Milline on teie hinnang - kas tervislikku seisundit arvestades saab Savisaar linna ja erakonna juhtimisega hakkama?

Ma ei ole oma erialalt meditsiinitöötaja ning isegi kui oleksin, siis kindlasti ei hakkaks ma avalikult ühegi inimese tervist kommenteerima.

Keda näete Keskerakonna juhina pärast Edgar Savisaart?
Keskerakonna juhiks saab inimene, keda toetab erakonna liikmete enamus ning loodetavasti ühiskond tervikuna.

2011. aastal püüdsite Keskerakonna juhiks saada, kas teil on see ambitsioon alles?
Minu jaoks ei ole ükski ametikoht omaette eesmärgiks. Kandideerisin 2011. aastal, sest soovin muuta Keskerakonna juhtimisstiili avatumaks ning erakonna toetuspinda ühiskonnas laiapõhjalisemaks. Toona toetas mind 41% kongressil osalenutest, kellele olen väga tänulik. Tulevikust unistamine ja selle ennustamine on aga tänamatu tegevus, mis ei kuulu minu tegemistesse.    

Kui teist saab erakonna juht, mis saab Kadri Simsonist?
Kadri on mu väga hea sõber ja pikaaegne ametikaaslane. Oleme teineteist alati toetanud. Usun ja loodan, et meie meeldiv koostöö jätkub ka tulevikus. 

Kas olete (viimasel ajal) kaalunud Keskerakonnast lahkumist? Millise erakonnaga liituksite?
Olen püüdnud ja püüan edasi viia Keskerakonda senisest avatumaks, tugevamaks ning laiapõhjalisemaks. Loodan, et erakonna juhtkond ja liikmed mõistavad, et nii lühi- kui ka pikas perspektiivis on muutused möödapääsmatud.

Kuidas kommenteerid seda, et Yana Toom ja Mihhail Stalnuhhin said rohkem hääli, kui ülejäänud 10 Keskerakonna valimisnimekirjas olnud kandidaati?
Õnnitlen neid ja kõiki Euroopa Parlamenti valitud kandidaate väga hea valimistulemuse puhul. Samas on mul kahju, et Keskerakonna toetus oli valdavalt eesti keelt kõnelevates piirkondades oodatust oluliselt väiksem. Erakonnal tuleb nüüd tulemusi tõsiselt analüüsida ja oma järeldused teha.