ERR uuris intervjuus Rataselt, et kui too mõtleks end kolm aastat tagasi, kui veel opositsioonis oli, siis milline olnuks reaktsioon parlamendis valetavale ministrile.

"Kohta sellel ministril valitsuses ei ole," vastas Ratas. Ta tõi välja, et üks suur reegel poliitikas on usaldus. "Eriti veel, kui oled auväärse riigikogu kõnetoolis, kus ministrit kuulab kogu Eesti."

Kingo lahkumise järel leidis avalikkuses arutlust seegi, kas võiks olla 12 ministrit, mitte 15. Ratase sõnutsi saaks kindlasti hakkama ka väiksema arvuga, kuid see koalitsioon on kokku leppinud 15 portfelli.

Mis puutub EKRE ministrikandidaati, siis peaminister jätab endale ka vetoõiguse. "Jah, loomulikult, peaminister on inimene, kes peab kandidaadi viima presidendi palge ette ja paluma talle toetust. Kõiki kandidaate, keda pakutakse, tuleb põhjalikult kaaluda, nendega kohtuda."

Delfi kajastas eile õhtul, et EKRE juhatus arutas võimalikke kandidaate, kuid ühtegi kindlat nime välja ei käinud. Teemat arutatakse edasi laupäeval, mil Tartus koguneb EKRE volikogu.