"Janek Mäggi pole jõudnud veel riigihalduse ministri ametikohale asudagi, kui juba on hakatud ründama tema isikut ja kunagisi väljaütlemisi," kirjutab Ratas oma Facebooki kontol.

"Mina pean Janekist lugu, sest ta on tõestanud, et ta ei ole ainult julgete sõnade, vaid eeskätt tegude inimene. Lisaks eduka PR-ettevõtte omamisele ja juhtimisele, on ta aktiivselt panustanud Eesti kodanikuühiskonda, inimeste tervisesse, spordi edendamise ning meie riigi rahvusvahelisse mainesse," loetles Ratas.

Peaminister lisas, et Mäggi on inimestele väga vajaliku ja olulise vähiravifondi "Kingitud elu" kaasasutaja ning Tallinna lastehaigla toetusfondi nõukogu esimees. "Samuti on ta saavutanud tugevat edu rahvusvahelises spordimaailmas juhtides 2007-2017 Euroopa kabeföderatsiooni ning alates 2017. aastast Maailma kabeföderatsiooni. Olen kindel, et Janeki mitmekülgsed kogemused, avatud mõttemaailm ning Tartu ülikoolis omandatud õigusharidus tulevad kasuks nii ministriametis kui laiemalt valitsuse töös," leidis Ratas.

"Kahtlemata on Janek aastate jooksul esinenud mitmete julgete ning tihti tahtlikult debatti esile kutsuvate mõtteavaldustega. Tema senist töökäiku ning tegevusala arvestades on see igati mõistetav. Kindlasti ei nõustu ka mina iga tema mõttekäiguga, täpselt nagu tema ei pruugi toetada iga minu avaldust. Küll aga leian, et kedagi ei tohi üksikute ning taustsüsteemist välja võetud lausete eest hukka mõista. Iga inimest tuleb hinnata eeskätt tema tegude järgi," rõhutas Ratas.

Eile sai avalikuks, et Peaminister Jüri Ratas tegi kolmapeäval suhtekorraldusettevõtja Janek Mäggile ettepaneku asuda riighalduse ministri kohale ja Mäggi võttis selle vastu.