„Valitsusparteid muutuvad iga päevaga üleolevamaks ning suhtuvad rahva arvamusse täiesti ükskõikselt. Väita, et „meile pole asendajat“ kõlab nagu Ligi unistaks üheparteisüsteemi taastamisest. Eesti on siiski demokraatlik riik, kus valijad otsustavad, keda ja kui kaua nad riigijuhtimise juures näha soovivad,“ rõhutas Jüri Ratas. „Rahvas ei ole valinud Jürgen Ligit, Andrus Ansipit ega Reformierakonda igavesest ajast igavesti võimu teostama,“ ütles Ratas pressiteate vahendusel.

„Jürgen Ligi rünnakud opositsioonierakondade suunal ei kannata samuti mingit kriitikat. Nimetada sotsiaalsemat maailmavaadet omavaid erakondi vastutustundetuteks, kes kulutavad ressursse valesse kohta, näitab veenvalt, kui kitsas on Reformierakonna ladviku silmaring. Kas tõesti eksisteerib Jürgen Ligi hinnangul ainult üks õige maailmavaade, üks õige poliitika ja ainult üks õige erakond, kes peab Eestit valitsema?“ küsis Ratas.

"Lisaks opositsiooni mahategemisele ründas Ligi äärmiselt labaselt ka oma erakonnakaaslast, kes julges rahastamise küsimuses pealiinist erinevat seisukohta avaldada."

„Ükskõiksuse ja üleolekuga suhtuvad võimuerakonna juhid ka haritlastesse, ajakirjanikesse, sotsioloogidesse ning teistesse arvamusliidritesse, kes söandavad Reformierakonna poliitika õigsust kahtluse alla seada.“

„Iga päevaga saab üha selgemaks, et Reformierakonna tuumik on reaalsest elust ja demokraatiast täielikult võõrandunud,“ leidis Ratas.