„Tänasel moel ei jõua me riiki pikemas perspektiivis ülal pidada,“ sõnas Raidla.

Enamik Eesti poliitilisest eliidist on Raidla sõnul naudingute ja mugavuste küüsis ja Eesti riik tervikuna on sattunud toetussõltuvusse. Lisaks valitseb kuri ja kade haldus, mida on üha rohkem.

Raidla tõi välja pühiseaduse preambuli neli punkti, kus on kirjas rahvuslikud huvid ja mida silmas pidades saavutamegi eesmärgi.

Riigi pidamise reform

Olukorra parandamiseks pakkus Raidla välja riigi pidamise reformi.

Selleks saab tema sõnul kohe teha mõned sammud. Ta soovita ühendada Eesti Koostöö Kogu ja Arengufondi, millest saaks reformi eestvedaja, patrooniks pakkus ta presidenti ja juhiks noort riigiõiguse spetsialisti. Raidla pidas vajalikuks riigiorganisatsioonide auditit, et selgitada välja kattuvused, kust on võimalik kokkuhoidu saavutada.

Raidla hinnangul võiks riigi pidamise reformi kava välja töötada juba enne järgmisi valimisi ehk aastaks 2014, kuid selle reformi läbiviimiseks peab tema sõnul olukord riigis veel palju halvemaks minema.

Küll aga saab Raidla hinnangul hea poliitilise tahte korral läbi viia haldusreformi, mis seni on takerdunud.

Uuendatud põhiseadus

Raidla sõnul on vaja uuendada põhiseadust, sest Euroopa föderaliseerub ja Eesti riik vajab korrastamist. „Aeg on seda ette valmistada,“ sõnas ta.