Abilinnapea Jüri Pihli sõnul on äärmiselt tähtis jätkata koostööd ning hoida suhteid Helsingi ja selle ümbruskonnaga, mis kajastuvad ka ühistes uutes ja innovatiivsetes ideedes. „Koostöö peab jätkuma ka ülemaailmse majanduskriisi tingimustes, sest ühistöö üksnes tugevdab meid ning aitab meil kriisist väljuda tugevamatena,“ märkis Pihl.

Ühtlasi lõpetati endise abilinnapea Jaanus Mutli volitused MTÜ Helsinki-Tallinn Euregio juhatuses linna esindajana.

Euregio on 2003. aastal asutatud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on koostöö parandamine regiooni sees ning regionaalse lõimumise edendamine.

Euregio missiooniks on suurendada tasakaalustatud piiriülest integratsiooni ning aidata kaasa Harjumaa-Uusimaa kaksikregiooni tekkele. Euregio eesmärgiks on aktiivselt toetada ja edendada regioonidevahelist arengut ja konkurentsivõimet, mis põhineb vastastikuste tugevuste ja ühise innovaatilise ja loova kultuurikeskkonna kasutamisel. Euregio on piiriülese koostöö edendaja, mis püüab tugevdada teadmuspõhist regionaalset majandusarengut omavalitsuste, ettevõtete ja ülikoolide koostöö kaudu. Intergreeritud piiriülese regiooni arendamine tugineb põhimõttel, et mõlemad pooled saaksid kasu tihedamatest sidemetest ning koostööst ning et tasakaalustatud vastastikune majandussõltuvus muudab kaks pealinnaregiooni koos tugevamaks ja nähtavamaks kui nad seda eraldi on.