Pihli sõnul on kahel erakonnal olemas selge ühisosa. „Sotsiaaldemokraatidel ja rahvaliitlastel on sarnased vaated regionaal- ja sotsiaalpoliitikale ning haldusreformi läbiviimisele. Samuti oleme riigikogus seisnud erakondade valimiskampaania kulutuste otsustava piiramise eest,“ märkis Pihl.

"Meie riik ja tema kodanikud elavad teist aastat kriisis. Majandussurutis ja üha kasvav tööpuudus on tabanud valusalt tuhandeid inimesi üle Eesti. Toompeal istuv paremkoalitsioon pole suutnud või tahtnud pöördelistel aegadel ei tõhusalt kriisiga võidelda ega raskustesse sattunud inimesi piisavalt toetada," kirjutab Pihl.

Kahel erakonnal on palju rohkem ühist kui lahutavat, märgib sotside esimees. "Meid ühendavad sarnased vaated regionaalprobleemidele ja maaelule, haldusreformi läbiviimisele ja ühiskonna tasakaalustatud arengule. Oleme võidelnud riigikogus koos suurparteide diktaadi vastu ja püüdnud otsustavalt piirata erakondade kulutusi valimiskampaaniatele.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond on moodustanud kõneluste pidamiseks töörühma, mida juhib erakonna aseesimees Indrek Saar.

Ka Keskerakond moodustas täna Tallinna rahvaliitlastega läbirääkimiseks töörühma, kuhu kuuluvad Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut ja Tallinna abilinnapea Merike Martinson ning töörühma juhib riigikogu aseesimees Jüri Ratas.

Keskerakonna juhatus pöördus oktoobris Eestimaa Rahvaliidu poole ettepanekuga alustada ametlikke kõnelusi Rahvaliidu liitumiseks Keskerakonnaga, teatas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.