“Erainvestorite kaasamine oleks tore, sest praegu pole haiglatel investeeringuteks raha — kohalikud omavalitsused ja nende ettevõtted laenu võtta ei tohi ning Euroopa Liidu toetusi meditsiini arendamiseks meile ka ei anta,” vahendab Martinsoni sõnu Eesti Päevaleht. “Erakapitali abil saaksime hankida haiglatele hädavajalikke seadmeid ning investeerida kinnisvarasse.”

“Kõige õigem oleks Tallinna Soojuse rendile andmise skeem, millega antaks Tallinna haiglad sajaprotsendiliselt eraettevõtte kasutusvaldusse,” ütles investeerimisfirma Letofin nõukogu esimees, kirurg Mark Eivin.

Meditsiini-investeeringutest on Eivini sõnul huvitatud ettevõtja Jüri Mõis, mõlemad mehed on toorainetega kaupleva firma Letofon Trading osanikud.

Haiglate erastamine võib leida toetuse ka Tallinna volikogus, kus selles sammus nähakse lahendust rahapuuduse leevendamiseks.

“Tuleb selgeks teha, kui palju maksab erainvestorite kaasamine võrreldes laenu võtmisega,” ütles Tallinna linnavolikogu sotsiaalkomisjoni juht Kadi Pärnits. “Praeguse korralduse jätkumisel tuleb paratamatult erakapitali haiglatesse kaasata, ehkki mina eelistaksin selliseid muudatusi, et riik hakkaks haiglaid finantseerima ja lubaks nendel ka laenu võtta.”