"Stabiilsus pole kunagi halb, aga mulle tundub, et rahvas on stabiilsusest tüdinud," ütles Mõis Delfile.

Ansip ei jäta Mõisa sõnul endast tulevastele põlvedele näitamiseks maha mingit monumenti ega rajatist. Mõis iseloomustas Ansipit kui meest, kes teeb hommikul õigel ajal ukse lahti ja paneb õhtul õigel ajal ukse kinni.

"Nagu Siim Kallas oli teerajaja, nii on Ansip järgmised üheksa aastat hoidnud väga hästi seda kurssi," sõnas Mõis.

Mõisa sõnul on Ansipil olnud oma roll. "Ma ei taha tema kohta öelda midagi halvasti," kõneles Mõis. "Ta on oma aja produkt ja selles rollis hästi vastu pidanud. Teatud mõttes on ta Kallase kloon, lihtsalt tal ei ole iseseisvat mõtlemist. Ta on Kallase liini hästi hoidnud, aga see liin vajab turgutamist."

"Üheksa aastat peaminister olla on metsikult pikka aeg," tõdes Mõis. "Kogu see aeg on teda tulistatud, aga ta on ikka elus, see on iseenesest saavutus."

Mõis leidis, et Ansip on ära teeninud Eesti riigi kõrgeima teenetemärgi, sest ta on palju rohkem ära teeninud kui paljud teised poliitikud.

Mõis usub Kallasesse

Mõisa sõnul on Ansip tore mees, kuid tema asemele pakutavat Kallast pidas Mõis värskemaks ja reipamaks. "Usun, et Kallas lööb konnatiigis vee uuesti käima. Olen selles üsna veendunud," lausus Mõis, kelle sõnul oleks Eestile väga hea, kui Kallase peaministriks saaks. "Kallas on see, mees, kelles mina usun."

Mõisa sõnul ei sobi praegused Reformierakonna ministrid Kallase uude valitsusse. "Parteipoliitika on keeruline asi, kõik oleneb sellest, kuidas Kallasel õnnestub poliitbroilerid kõrvalda," kõneles Mõis.

Mõisa sõnul ei pea igal osakonnajuhtajal olema oma strateegiat, pigem peab olema riigistrateegia ja Kallasel on see tema sõnul olemas. "Peamine idee on praegu puudu ja sellepärast on kõikide isiklik lollus avaldunud," ütles Mõis.

Mõisa sõnul on kõige parem see, kui riik inimese elu ei sega ja see on Eestis saavutatud, aga teisest küljest tahaks ta, et ka riik oleks progressiivne.

Mõis meenutas, et Ansip tegi juba kaks aastat tagasi katse ära minna, aga siis hakkas Reformierakonnas võimuvõitlus ja Ansip pehmendas oma sõnavõttu.

Peaminister Andrus Ansip pidas täna Tartus kõne, kus ta teatas, et viib lahkumisavalduse presidendile vastlapäeval, 4. märtsil.