"Tsiviliseeritud maailmas langetatakse see otsus koos advokaadiga, aga antud juhul seda abi mõistagi ei saa," kommenteeris suursaadik Luik otsuse edasikaebamise küsimust "Aktuaalsele kaamerale".

Antud juhul teeb Luige sõnul otsuse edasikaebamise keeruliseks küsimus, mida täpsemalt edasi kaevata, vahendab ERR Uudised. "Tavaliselt näiteks kaevatakse edasi protseduurireeglite rikkumiste peale, aga antud juhtumi põhiprobleemiks on asjaolu, et see kohtuprotsess üldse toimub, sest see on algusest peale, esimesest minutist alates olnud illegaalne," selgitas Luik.

"Ma arvan, et üks asi on selge: Eesti riik ei lase teda silmist ja kui vaatame seda, mida oleme teinud tänaseni, siis konsul on temaga kohtunud iga 2-3 nädala tagant ja sama joont jätkame ka edaspidi. Praegu on väga tugev rahvusvaheline surve, mille all Kohverit ära kaotada on täiesti võimatu. /--/ Me olime väga tugevalt selle vastu, et Kohver viidaks psühhiaatrilisse ekspertiisi just seetõttu, et siis ei saa kontrollida, kus ja kaua inimene täpselt viibib," selgitas suursaadik.