„Malis on vaja kiiresti taastada tsiviilvalitsus, haarates kaasa võimalikult palju erinevaid ühiskondlikke jõude,“ lausus kaitseminister Luik kohtumisel.

Kohtumisel tõdeti, et rahvusvaheliste jõudude töö Malis peab jätkuma, vastasel juhul halveneks sealne olukord veelgi kujutades läbi terrorismi ning uue võimaliku rändevoo otsest julgeolekuohtu ka Euroopale.

Prantsusmaa kaitseminister Florence Parly tänas partnereid nende toetuse eest Malis. Lisaks Eestile olid esindatud ka teised koalitsiooni kuuluvad liitlased: USA, Saksamaa, Belgia, Kanada, Tšehhi, Kreeka, Itaalia, Norra, Portugali, Rootsi, Taani, Soome, Holland ja Euroopa Liit ning Ühinenud Rahvaste Organisatsioon (ÜRO).

Kaitseministrid ning Euroopa Liidu ja ÜRO esindajad kinnitasid, et jätkavad panustamisega Mali julgeoleku ja stabiilsuse tagamiseks.

Mali julgeoleku ja stabiilsuse tagamist toetavad läbi erinevate missioonide Euroopa Liit ja ÜRO ning samuti ka Prantsusmaa operatsiooniga Barkhane ning Takuba sihtüksusega. Eesti kaitseväelased osalevad kõigis neljas rahvusvahelises algatuses koos liitlastega.