Adams ütles klassikaraadio saates „Räägivad“, et annetusi võib jagada suurteks ja väikesteks. Ta meenutas, et enne sõda olid anonüümsed väikeannetused, mida koguti näiteks teatris.

„Massilist väikeannetust tuleks stimuleerida ja samal ajal poliitiliselt kahtlasi annetusi tuleks katsuda tõrjuda,“ kõneles Adams. „Mitte öelda, et kui annetus on anonüümne, siis on ta ilmtingimata halb.“

Väga paljud annetamistahtelised ärimehed peavad Adamsi sõnul praegu arvestama sellega, kuidas nendesse suhtub ministeerium või kohalik omavalitsus, kelle käest nad tellimusi saavad. „Mingil moel on see probleem ülemaailmne,“ möönis Adams.

Adams kutsus üles aru saama, et need inimesed, kes ettevõtjatena varjavad oma nime, ei käitu ilmtingimata irratsionaalselt ja neil võib olla selleks täiesti mõistlik põhjus. „Seadusandja peaks korraldama asju nii, et annetajal ei ole põhjust oma nime varjestada ja karta kättemaksu kui ta teeb annetuse kas või konkureerivale haiglale,“ rääkis Adams.

Adamsi sõnul tuleb silmakirjalikkus ära kaotada ja annetuste osas viia sisse mõistlik selgus.

Europarlamendi saadik Indrek Tarand jälgib enda sõnul huviga, kas Eesti ühiskond läheb seda teed, et parandada olukorda ja hakata seda katkipigistatud vistrikku ravima või tuleb poliitikasse ühe rohkem ja rohkem musta raha ning pealtkuulamist.

Tarandil on enda sõnul kahju, et poliitikaga kokkupuutumine jätab inimesele poripritsmeid ning seetõttu jääb palju arukaid inimesi erakondadest ja poliitikast kõrvale. Nii jäävadki tema sõnul poliitikasse inimesed, kes kavandavad oma karjääri erakondade pioneeriorganisatsioonides.

Tarandi viitas saate lõpus, et uus erakond Eestis ei jää tulemata vaatamata sellele, et võimul olevad erakonnad on otsustanud mõtterikkust lavalt tõrjuda ja võtnud selleks vastu ka seadusi. Näiteks tõi ta, et erakonna asutamiseks peab olema tuhat liiget.