„Juhatusel on võimalik asja arutada siis, kui siseuurimine on kuhugi jõudnud, ja ma oletan, et korraliseks juhatuseks järgmisel kolmapäeval on midagi kindlamat juba arvata,“ kommenteeris Ligi Delfile.

„Eks me vaikselt looda, et lugu on kergem kui paistab, aga oleme valmis ka võimaluseks, et tegu ongi teiste inimeste eest nende osaluseta antud häältega,“ ütles Ligi.

Ligi sõnul on täiesti mitteasjakohane jutt, et mittetulundusühing (MTÜ) ei tohiks otsustada korraldada enda e-sisehääletust.

„Lubasime seda leebema turvakontrolliga kui on riigikogu valimistel ning seda võidi ühes piirkonnas kuritarvitada,“ möönis Ligi. „Seni ei paista küll, et see juhatuse koosseisule mõjuda saanuks, probleem oli väga piiratud.“ Küll lisas ta, et juhatuse koosseisu võib mõjutada uurimise tulemus.

Reformierakond on moodustanud töörühma, mille ülesandeks on välja selgitada, kas keegi on Lääne-Virumaal erakonna sisevalimiste süsteemi väärkasutanud ja kui, siis kelle huvides.

Ligi sõnul pole asjakohane ka jutt, et iga valehääletusega anti 14 häält. „Pettuse loogika on saada hääl väga üksikutele, kasvõi ainult iseendale, ja enamus ilma jätta,“ ütles Ligi.

Eesti Ekspress kirjutas, et avastas Reformierakonna sisevalimistel pettuse. Pahaaimamatud Lääne-Virumaa vanainimesed osalesid enda teadmata peaminister Andrus Ansipi partei juhatuse moodustamisel.