Samas kaitses Ligi siiski ennast. Kui Ossinovski ütles eile "Foorumis", et me ei saa 23 aastat peale nõukogude okupatsiooni lõppu selgitada meie väljarändeprobleemi nõukogude ajaga, siis Ligi sõnul kihvatas tal seda kuulates sees. Ta jagas ka Facebookis täna graafikut sellest, kuidas postkommunistlike riikide majanduskasv on olnud aastatel 1995-2013 kiirem, sest nad on alustanud palju madalamalt tasemelt.

"Jevgeni ei peaks ise olema ettevaatamatu. Ta peaks ütlema, et meil läheb järjest paremini, me jõuame järgi, kuigi ta pole ise nõukogude aega läbi elanud. Pole kurja kätt peale nõukogude võimu, mis on teinud meid vaesemaks kui Soome," ütles Ligi.

Ligi väitis, et tema ei viinud asja rahvuslikule pinnale.

Tüli tekitanud Facebooki postituse kirjutas Ligi täna kell seitse hommikul. Ta kirjutas: "Ossinovski "tasakaalukus" pole muud kui juurtetus ja teadmatus. Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses. Just see ignorants küsimuses, kust me alustasime, on noorte äramineku suurim stiimul. Minister peaks rääkima, et tasub kannatada ja pingutada, meil läheb aina paremini (Soomel ju mitte), tema ütleb, et nõukogude võimu ei tohi süüdistada, tema ajab asja korda. Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata."