"Taavi Rõivasel on olemas erasektori kogemus ja ta on olnud riigivalitsemises tegev, peaministri kantseleis tööl ning minister. Üks ta häid omadusi on alati olnud see, et ta oskab nõu küsida ja kuulata ja kui seda anda kriitikana, siis ta ei solvu. Ta on arenemisvõimeline heas mõttes," vahendas ERR uudised Ligi sõnu ETV saates "Ringvaade"

"Taavi paistab liiga noor, aga ta kogemus on tegelikult olnud hästi praktiline, ta ilmavaade on olnud hästi mõistlik. See on ka mingi küpsuse näitaja, kui inimene tõesti oskab olla tänulik mõtete eest ja loomulikult ka ise vaielda. Ta on tegelikult üsna küps mees," kiitis ligi uut peaministrikandidaati.

Reformierakonna juhatus otsustas Rõivase kasuks üksmeelselt. Peaminister Andrus Ansip helistas täna hommikul USAs olevale välisminister Urmas Paetile, kes aga loobus peaministriks pürgimast.

Praegune peaminister Andrus Ansip on teatanud oma tagasiastumisest, uut valitsust ta moodustada ei soovi. Tema järglaseks valitud Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas loobus omakorda täna peaministriks pürgimast, sest ta ei suutnud anda 20 aastat vanadele Eesti Panga aegsetele dokumentidele ammendavat vastust.

Täna peale Kallase loobumisteadet spekuleeriti mitmes meediakanalis ka justiitsminister Hanno Pevkuri kui Reformierakonna uue peaministrikandidaadiga.

Eeldatavalt jätkab Reformierakond Rõivase juhtimisel koalitsiooniläbirääkimisi Sotsiaaldemokraatliku erakonnaga ning täna õhtul otsustas ka sotside laiendatud juhatus, et jätkab Reformierakonna pakutud peaministrikandidaadi vahetusest hoolimata parteiga uue võimuliidu loomiseks konsultatsioone.

Rõivase kinnitusel on Reformierakonna eesmärgiks moodustada enamusvalitsus ja konsultatsioonid sotsiaaldemokraatidega jätkuvad planeeritult homme.

„Selleks, et peaministrikandidaat olla, tuleb kõigepealt jõuda kokkuleppele koalitsiooni moodustamises ja selle nimel kindlasti töö jätkub. See vundament, mis Siim Kallase eestvedamisel on laotud konsultatsioonide käigus, on päris hea vundament, millele edasi ehitada,“ rääkis Rõivas.