“Simmi filmi veider grimass oli meie militaaräpudele antud võimalus seostada oma vabastamisi Simmi tegevusega. Kaitseväes oleks justkui jäänud pooleli Vene spiooni paljastamine, õhku jäeti koguni vihje, et Simm tublid ohvitserid kohtadelt ise minema intrigeeris, kirjutab Ligi oma
.

“Hävitatud olla KVJ ja sõjaväeluure, kes olnud tal kannul. Paraku ei leia teadja sõjaväeluurel Simmiga rohkem seost kui see, et ta lasi anda mehele kaitseväe teenetemärgi. Samas ei usu ma ka versiooni, et Simm see oli, kes ministeeriumiametnike kohta peastaapi keelt kandis. Ministeeriumi kantsler Lauri Almanni poleks valitud Kapo usaldusisikuks, kui ta meie sõjaväeluuret koos Simmiga ja hävitamiseks oleks seaduserikkumistelt tabanud.

Sõjaväelaste filmi toomine oli Eesti Ekspressi taustaga stsenaristide kunstiline liialdus, aga ka nädalalehe komme tuttavaid mundrikandjaid seaduserikkumiste eest õigustada. Et versioon koos püsiks, jäi vaataja jaoks märkimata, et Simmi karjäär hääbus enne ta paljastamist. Käesurumised osakonnajuhi vabastamiselt pärinevad aastast 2006, paljastamine toimus aga 2008. Kuid ta juhtivalt kohalt vabastajad olid samad, kes algatasid 2006/2007 ka Eesti luureskandalistide vabastamise, minister ja kantsler. Muud Simmi-nimelist seost kahel luurel kahjuks polnud.”